Citytrip Cruise SWS Sailing
< Terug naar de vorige pagina

Citytrip Istanbul & Cruise

Of u nu samen bent of alleen reist: wij organiseren deze volledig verzorgde reis voor u. U ontdekt de prachtige stad Istanbul onder begeleiding van een Nederlands- of Engelssprekende gids. Daarna vliegt u naar de mooie blauwe baaien van de zuidwestkust, naar Bodrum, ook wel het Saint Tropez van Turkije genoemd! Daar gaat u ontspannen varen op een comfortabele Blue Cruise langs de kust en elke dag naar een nieuw havenplaatsje.

Istanbul brug tussen Oost en West

Istanbul is bijna letterlijk de brug tussen Europa en Azië, want twee bruggen over de Bosporus, verbinden de werelddelen met elkaar. De zeestraat Bosporus, die dwars door deze metropool loopt is de natuurlijke grens tussen Oost en West. Istanbul is de ideale stad voor een cultuurbezoek. De stad bestaat uit een antiek gedeelte met veel historische bezienswaardigheden,

In het kort over de Citytrip & Blue Cruise

Tijdens deze cultuur- en relax vakantie kunt u deelnemen aan de gezamenlijke activiteiten, maar u hebt ook voldoende tijd om op eigen gelegenheid alle bestemmingen te ontdekken. Het eerste deel van de reis verblijft u in het hotel te Istanbul. Het tweede deel stapt u aan boord van een zeilschip om lekker bij te komen van uw city trip. U slaapt dan ook aan boord. U heeft een 2-persoonshut met eigen badkamer en toilet. Vanuit uw tweede bestemming Bodrum vliegt u weer terug naar Amsterdam. De verzorging is op basis van all inclusive, dus alles is voor u geregeld. Ook de vliegreis.

Vertrekdatum & programma

  • Van dinsdag tot zaterdag een 12-daagse reis / 11 overnachtingen
  • Dinsdag heenvlucht naar Istanbul
  • Dinsdag tot vrijdagnacht hotel Istanbul (4 overnachtingen)
  • Zaterdag vlucht van Istanbul naar Bodrum (40 minuten vliegen)
  • Zaterdag tot zaterdag cruise (7 overnachtingen aan boord)
  • Zaterdag terugvlucht vanaf Bodrum

Programma Citytrip Istanbul & cruise

Dinsdag

Uw vlucht vertrekt om 10.00 uur vanuit Amsterdam. Aankomst op de luchthaven van Istanbul is gepland om 14.35 uur. Buiten is de ontvangst door onze transfergids die u met onze prive transferbus naar het hotel begeleidt. Deze rit duurt ongeveer een uur. Uw hotel ligt op loopafstand van de bekende bezienswaardigheden, zoals de Grand Bazaar, Topkapi Paleis en de Blauwe Moskee. Morgen begint het programma, zodat u vandaag op eigen gelegenheid kunt acclimatiseren en desgewenst de buurt alvast zelf verkent.

Woensdag

Vandaag staan er drie prachtige bezienswaardigheden op het programma. 1) Het Topkapi Paleis, is de voormalige verblijfplaats van sultans tijdens het Ottomaanse rijk. 2) De Blauwe Moskee is een van de grootste moskees in Istanbul, stammend uit de 17e eeuw, bekend vanwege de blauwe tegels aan de buitenkant en maar liefst 6 minaretten. 3) Ook bezoeken we nog de Aya Sophia moskee, de meest magnifieke kathedraal uit het Byzantijnse Rijk.

Donderdag

Na een dag vol indrukken gaat u gewoon verder. Want vlakbij liggen drie andere plekken die u gezien moet hebben. 1) Het Hippodrome, de vroegere paardenrenbaan. 2) En de Süleymaniye Moskee, de moskee van Sultan Süleymaniye, gebouwd in de 16e eeuw door de wereldberoemde architect Sinan. Afsluitend met de ondergrondse waterreservoirs uit antieke tijden. 3) En wat dacht u van de opwindende Grote Bazaar met bijna 4400 winkeltjes. Als u wat wilt kopen, is het leuk om ouderwets zoals op de markt te onderhandelen. Dat vinden de Turken erg gezellig en het past helemaal binnen hun cultuur.

Vrijdag

De laatste dag in Istanbul maken we een vaart over de Bosporus langs alle prachtige oude monumentale panden. Nadat we de stad vanaf het water hebben bezichtigd gaan we naar Het andere uiterste op het gebied van shopping dat Istanbul te bieden heeft en dat is Istiklal Caddesi. Dit is het moderne hart van de stad, die men ook wel de Turkse Kalverstraat noemt. Een wijk met trendy en hippe winkels, clubs en bars.

Zaterdag

Uw vlucht vertrekt om 10.00 uur vanuit Istanbul. Aankomst op de luchthaven van Bodrum/Milas is gepland om 10.45 uur. Buiten is de ontvangst door onze transfergids die u met onze prive transferbus naar het schip begeleidt. Deze rit duurt ongeveer een half uurtje. Het schip ligt in de haven midden in het centrum van Bodrum, nabij het imposante middeleeuwse ridderkasteel. Op de kade staat onze bemanning klaar om uw bagage aan boord te brengen. De kapitein geeft dan de eerste briefing en uitleg over uw verblijf aan boord. Daarna kunt u heerlijk aanschuiven aan de prachtig gedekte lunchtafel op het achterdek. Met het kasteel op de achtergrond en de vele schepen om u heen, voelt u zich als een miljonair op uw eigen schip.

Na de lunch vertrekt het schip naar het eerste dorpje Bitez of Ortakent, afhankelijk van de wind en het weer. Aan het einde van de dag komt u hier aan en u kunt aan land de benen strekken. Aan het strand kunt u heerlijk een cocktail drinken. In Bitez bijvoorbeeld in de kleurige loungekussen of schommelstoelen bij Restaurant Okaliptus. In Ortakent is onze favoriete plek het nieuwe Kefi Beach. Hier is elke avond live muziek en ook kunt u er gebruik maken van gratis wifi.

Zondag

‘s Ochtends staat het ontbijt op het achterdek voor u klaar. Daarna vertrekken we voor de oversteek van Gokova Korfezi naar Knidos. Deze historische plek ligt op een strategische plek, precies op de punt van het schiereiland van Datca. Er zijn flink wat archeologische restanten uit de oud-Griekse tijd te bezoeken. U kunt de heuvel opklimmen en vanaf het antieke amphitheater genieten van een prachtig uitzicht over de baai waar de schepen voor anker liggen. Het is een natuurlijke havenkom, waar vroeger de schepen tegen een storm perfect konden schuilen. In deze baai kunt u ook lekker even zwemmen. Het typisch Turkse restaurantje aan het eind van de steiger is het enige gebouwtje op Knidos. Deze plaats wordt over land niet veel bezocht. De mensen die u hier zult tegenkomen, zijn dus waarschijnlijk ook bootgasten.

Maandag

Na het ontbijt wordt het anker weer gelicht en laat u Knidos achter zich. Overdag zal het schip ergens een baai opzoeken langs de kust waar u voor de lunch voor anker gaat en weer kunt zwemmen. Daarna gaat u verder naar uw eindbestemming van vandaag: Datca. Dit is een aantrekkelijk vakantieoord. De haven is niet groot en gezellig met terrasjes, cafeetjes en restaurantjes, maar het plaatsje telt tienduizend inwoners en heeft ook een prachtig zandstrand. Het dorp ligt in een Nationaal park. Omdat Datça net wat verder van de luchthavens ligt is het nog niet bekend bij het massa toerisme, waardoor u kunt genieten van een prachtig dorp, waar de cultuur behouden is en de prijzen in de winkels en restaurants nog typisch Turks zijn. Op vier km van Datca bevindt zich "Eski Datca" oftewel "Oud Datca". Op deze plek was ooit het oude centrum van Datca. Als u hier rondwandelt, heeft u echt het idee dat de tijd eeuwen geleden is gestopt. Lopend door de smalle steegjes over de kinderkopjes, kunt u genieten van de oude architectuur die overal nog intact is gebleven. Het is bijna een kunstenaarsplaatsje met leuke boetiekjes. Een klein stukje verder dan Eski Datca ligt de prachtige moderne Olive Farm. Deze werd opgericht op 350.000 vierkante meter grond door een Amerikaanse ingenieur in 1995. Het motief van de oprichter van de boerderij was om de beste kwaliteit van olijfolie en olijfproducten naar de Verenigde Staten te exporteren. En dat is zeker gelukt! In 2005, verkocht de eerste eigenaar zijn boerderij aan een Datça liefhebber uit Istanbul. Sindsdien werd de Olive Farm land geleidelijk uitgebreid en aan alle landbouwgrond werd een speciaal “Certificaat voor Biologische Landbouw” toegekend". Het aantal olijfrassen dat op de boerderij geteeld werd vermeerderde zich met de jaren en er werd een prachtige "Guesthouse" toegevoegd aan de boerderij, zodat bezoekende gasten letterlijk in de natuur kunnen leven. Bovendien, productie knowhow en technologie werd vernieuwd in de loop der jaren. Op de Olive Farm kunt u een rondleiding krijgen over het terrein, waarbij alle processen getoond en aan u uitgelegd worden. De rondleiding eindigt in de winkel waar tevens een gratis proeverij is.

Dinsdag

Na de indrukken die u opgedaan heeft bij de Olive Farm vertrekken we verder langs de kust naar het volgende Turkse dorpje. Onderweg zoekt uw kapitein weer een baai waar de lunch aan boord geserveerd wordt en u de gelegenheid krijgt om te zwemmen. Tegen het einde van de dag legt het schip aan bij Selimiye. Een schattig plaatsje aan een mooie baai met gezellige restaurantjes en terrasjes! Ook liggen tussen de restaurantjes enkele souvenirsstalletjes waar u leuke armbanden en kettingen kunt kopen. Turkse rustzoekers komen hier voor hun vakantie, want over land is dit plaatsje niet zo gemakkelijk te bereiken.

Woensdag

Op woensdag is er in Selimiye ook markt. Kleurig uitgestalde groenten en fruit, kruiden, noten, maar ook leuke hoeden en fleurige zomerjurkjes kunt u er kopen. ‘s Ochtends na het ontbijt kunt u gemakkelijk zelf naar deze markt toelopen. Koop dan eens Turkse kruiden, om mee te nemen naar huis. Zo kunt u bij terugkomst in Nederland de Turkse keuken nog eens proeven. Na het bezoek aan de markt varen we verder langs de kust van Hisaronu. De volgende bestemming heet Bozburun. In dit dorpje bouwen veel bewoners nog met de hand op traditionele wijze houten schepen. In sommige achtertuinen kunt u dit met eigen ogen aanschouwen! Bozburun heeft ook een markt, winkeltjes, een apotheek en kleine restaurantjes met terrasjes.

Donderdag

We vertrekken ‘s ochtends al vroeg vanuit Bozburun, want we moeten alweer een stuk terug varen in de richting van het eindpunt. Voor de lunch legt de kapitein het schip natuurlijk weer voor anker, maar hij vertrekt snel weer. Vandaag staan twee piepkleine plaatsen op het programma: Palamutbuku en Mesudiye. Dit zijn geen echte Turkse dorpjes, maar kleine nederzettingen in prachtige baaien waar aan het strand een paar pensions gevestigd zijn, met enkele restaurants en terrasjes. Heerlijk om aan het strand te vertoeven met een cocktail in uw hand en te genieten van een waanzinnig mooie zonsondergang.

Vrijdag

Bij het krieken van de dag manoevreert de kapitein het schip de baai alweer uit. Vandaag varen we alweer terug naar ons startpunt wat ook weer uw eindpunt is. U passeert Knidos weer en maakt dan de oversteek naar Bodrum. Rust u vandaag aan boord nog lekker uit, want vanavond is het de uitgaansavond van de week! Bodrum wordt door de Turken zelf ook wel het Saint Tropez van Turkije genoemd. Het heeft een grote haven en een moderne jachthaven. Er zijn diverse nachtclubs waar jetsetters komen, maar ook gezellige kleine cafeetjes en een keur aan restaurants, veel terrasjes en shops waar u kleding, schoenen, sieraden en allerlei andere leuke souvenirs kunt kopen. Het beste restaurant van Bodrum is Kocadon en wordt bestierd door een Nederlandse eigenaresse en haar Turkse man. Hier komen de rijke Turken uit Istanbul dineren, reserveren is gewenst. Ons favoriete plekje voor pizza in Bodrum is het kleine restaurant Arka. Maar ook Sunger Pizza aan de Neyzen Tevfik boulevard is een populair pizzarestaurant in Bodrum. Een diner op het strand is leuk in restaurant Garden. Er zijn teveel plekken om op te noemen, u zult echt zelf uw keuze moeten maken. Na het diner kunt u in de Marina Yacht Club genieten van swingende live muziek, Westerse en Turkse popsongs wisselen hier af. Er is altijd een professionele band uit Istanbul, Izmir of Ankara die hier optreedt. De toegang is gratis, maar de drankjes zijn duur.

Zaterdag

Sommigen zijn de avond ervoor misschien erg laat op het schip terug gekomen, maar helaas is uitslapen er niet bij. Want na het ontbijt staat uw vertrek van het schip om 10.00 uur gepland. Onze transfergids haalt u op bij het schip en brengt u rechtstreeks naar de luchthaven, waar uw vlucht om 12.30 uur gepland staat te vertrekken naar Amsterdam.

Als door onvoorziene omstandigheden zoals wind- en weersomstandigheden het programma of de route zoals beschreven op de website niet gedaan kan worden, zal een alternatief programma worden ingelast.

Genoemde vliegtijden zijn onder voorbehoud van wijziging.

naar de website van SWS Sailing

Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte blijven van het laatste nieuws en aanbiedingen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

@SWStravel

Blog

05-12-2015
Kom op 21 december 2015 naar het SWS Year End Event! Een gezellige Borrel & Bite om samen...
Lees meer...
16-03-2015
21 maart vol inspiratie: Taste, Music & Travel! Op 21 maart start de lente en gaan we...
Lees meer...
14-09-2014
Wij staan op de 50PlusBeurs van 16 t/m 20 september in de Jaarbeurs te Utrecht. U vindt ons...
Lees meer...