Comfort Blue Cruise SWS Sailing
< Terug naar de vorige pagina

Comfort Blue Cruise

Wilt u nieuwe vrienden ontmoeten? Of u nu samen bent of alleen reist: wij organiseren deze volledig verzorgde reis voor u. Ontdek het andere Turkije gezien vanaf het water! Varend op een comfortabele Blue Cruise langs de kust en elke dag naar een nieuw havenplaatsje. Ontdek het andere Turkije, weg van het massatoerisme!

Comfort Blue Cruise

Tijdens de Comfort Blue Cruise van SWS Sailing kunt u deelnemen aan de gezamenlijke activiteiten, maar u hebt ook voldoende tijd om op eigen gelegenheid alle bestemmingen te ontdekken. De eerste nacht verblijft u in een boetiekhotel te Bodrum, het Saint Tropez van Turkije. De tweede dag stapt u aan boord van het schip en daar slaapt u vervolgens zeven nachten. U heeft een 2-persoonshut met eigen badkamer en toilet. Op zaterdag stapt u weer af en gaat u de laatste twee nachten naar modern boetiekhotel, aan het strand.

De verzorging in de hotels is op basis van logies/ontbijt en de cruise is op basis van all inclusive, waarbij twee diners niet zijn inbegrepen en dus vrij door u zelf in te vullen, U gaat ’s avonds samen uit eten met andere mensen uit uw groep of een keer romantisch met zijn tweetjes. Net waar u zin in heeft!

10-daagse reis Comfort Blue Cruise Plus

Heeft u de tijd? Boekt u dan het 10-daagse reisarrangement Comfort Blue Cruise Plus, waarbij u voordat de Blue Cruise begint eerst een nacht in Bodrum verblijft (het Saint Tropez van Turkije!). U kunt dan deze mondaine havenplaats op eigen gelegenheid verkennen, het prachtige ridderkasteel uit de Middeleeuwen bezoeken, waarin tevens een onderwatermuseum is gevestigd. Na de 1-weekse meezeilvakantie laat u zich nog een nacht verwennen in een luxe boetiekhotel aan het strand.

 • Van vrijdag tot zondag een 10-daagse reis / 9 overnachtingen
 • Vrijdagmiddag heenvlucht naar Bodrum
 • Vrijdagnacht boetiekhotel Bodrum (1 overnachting)
 • Zaterdag tot zaterdag blue cruise (7 overnachtingen aan boord)
 • Zaterdagnacht boetiekhotel strand (1 overnachtingen)
 • Zondagavond terugvlucht vanaf Bodrum

8-daagse reis

Wilt u alleen een week ertussen uit? Boek dan de Comfortabele Blue Cruise van zaterdag tot zaterdag. U geniet ver weg van het massatoerisme van zon, zee, zeilen, culinair verwend worden en een hoop gezelligheid aan boord.

 • Zaterdag heenvlucht naar Bodrum
 • Zaterdag tot zaterdag blue cruise (7 overnachtingen aan boord)
 • Zaterdag terugvlucht vanaf Bodrum

Over het schip

Klik hier en lees meer informatie en foto's van de schepen op onze website SWS Sailing.

Vaarroute programma

Er zijn diverse vaarroutes mogelijk. Hieronder vindt u twee populaire programma's van dag tot dag beschreven.

Of klik hier naar de website van SWS Sailing met uitstapjes en excursies in een kort overzicht.

Klik hier voor meer informatie over de vaargebieden in Turkije op onze website SWS Sailing.

Route cruise programma Golf van Hisaronu

 • Zaterdag: aankomst Bodrum-Bitez/Ortakent
 • Zondag: Bitez/Ortakent-Knidos
 • Maandag: Knidos-Datca
 • Dinsdag: Datca-Selimiye
 • Woensdag: Selimiye-Bozburun
 • Donderdag: Bozburun-Palamutbuku/Mesudiye
 • Vrijdag: Palamutbuku/Mesudiye-Bodrum
 • Zaterdag: vertrek Bodrum

Zaterdag

Uw vlucht vertrekt om 07.00 uur vanuit Amsterdam. Aankomst op de luchthaven van Bodrum/Milas is gepland om 11.35 uur. Buiten is de ontvangst door onze transfergids die u met onze prive transferbus naar het schip begeleidt. Deze rit duurt ongeveer een half uurtje. Het schip ligt in de haven midden in het centrum van Bodrum, nabij het imposante middeleeuwse ridderkasteel. Op de kade staat onze bemanning klaar om uw bagage aan boord te brengen. De kapitein geeft dan de eerste briefing en uitleg over uw verblijf aan boord. Daarna kunt u heerlijk aanschuiven aan de prachtig gedekte lunchtafel op het achterdek. Met het kasteel op de achtergrond en de vele schepen om u heen, voelt u zich als een miljonair op uw eigen schip.

Na de lunch vertrekt het schip naar het eerste dorpje Bitez of Ortakent, afhankelijk van de wind en het weer. Aan het einde van de dag komt u hier aan en u kunt aan land de benen strekken. Aan het strand kunt u heerlijk een cocktail drinken. In Bitez bijvoorbeeld in de kleurige loungekussen of schommelstoelen bij Restaurant Okaliptus. Langs de boulevard zijn vele toeristische restaurantjes om te gaan. Speciaal in Bitez bevelen wij Chef & Wine Bistro aan. Een bijzonder en kleinschalig restaurant, waarvan de Turkse eigenaar Serdar Toprak jarenlang in Amerika heeft gewerkt. Serdar is ook sommelier en er is dus een prachtige wijnkaart aanwezig. In dit restaurant is volgens ons de beste steak van Bodrum/Bitez te verkrijgen, maar er is ook vis te krijgen en waarschijnlijk de beste huisgemaakte pasta van heel Turkije. In Ortakent is onze favoriete plek het nieuwe en moderne Kefi Beach. Hier is elke avond live muziek en ook kunt u er gebruik maken van gratis wifi. Niet aan het strand, maar wel achterin het dorpje Ortakent, ligt een speciaal barbeque restaurant, gelegen onder manderijnbomen. Het heet Eyba en de Turkse eigenaar Eyup Deniz heet u graag van harte welkom in de Nederlandse taal. Als u een echte vleeseter bent, is dit uniek gelegen restaurant zeker aan te bevelen. Vis kunt u in Eyba Restaurant niet krijgen Het schip blijft deze nacht gewoon in de haven liggen. U kunt zelf bepalen hoe laat u terug aan boord komt na uw diner in het restaurant.

Zondag

‘s Ochtends staat het ontbijt op het achterdek voor u klaar. Daarna vertrekken we voor de oversteek van Gokova Korfezi naar Knidos. Deze historische plek ligt op een strategische plek, precies op de punt van het schiereiland van Datca. Er zijn flink wat archeologische restanten uit de oud-Griekse tijd te bezoeken. U kunt de heuvel opklimmen en vanaf het antieke amphitheater genieten van een prachtig uitzicht over de baai waar de schepen voor anker liggen. Het is een natuurlijke havenkom, waar vroeger de schepen tegen een storm perfect konden schuilen. In deze baai kunt u ook lekker even zwemmen. Het typisch Turkse restaurantje aan het eind van de steiger is het enige gebouwtje op Knidos. Deze plaats wordt over land niet veel bezocht. De mensen die u hier zult tegenkomen, zijn dus waarschijnlijk ook bootgasten.

Maandag

Na het ontbijt wordt het anker weer gelicht en laat u Knidos achter zich. Overdag zal het schip ergens een baai opzoeken langs de kust waar u voor de lunch voor anker gaat en weer kunt zwemmen. Daarna gaat u verder naar uw eindbestemming van vandaag: Datca. Dit is een aantrekkelijk vakantieoord. De haven is niet groot en gezellig met terrasjes, cafeetjes en restaurantjes, maar het plaatsje telt tienduizend inwoners en heeft ook een prachtig zandstrand. Het dorp ligt in een Nationaal park. Omdat Datça net wat verder van de luchthavens ligt is het nog niet bekend bij het massa toerisme, waardoor u kunt genieten van een prachtig dorp, waar de cultuur behouden is en de prijzen in de winkels en restaurants nog typisch Turks zijn. Op vier km van Datca bevindt zich "Eski Datca" oftewel "Oud Datca". Op deze plek was ooit het oude centrum van Datca. Als u hier rondwandelt, heeft u echt het idee dat de tijd eeuwen geleden is gestopt. Lopend door de smalle steegjes over de kinderkopjes, kunt u genieten van de oude architectuur die overal nog intact is gebleven. Het is bijna een kunstenaarsplaatsje met leuke boetiekjes. Een klein stukje verder dan Eski Datca ligt de prachtige moderne Olive Farm. Deze werd opgericht op 350.000 vierkante meter grond door een Amerikaanse ingenieur in 1995. Het motief van de oprichter van de boerderij was om de beste kwaliteit van olijfolie en olijfproducten naar de Verenigde Staten te exporteren. En dat is zeker gelukt! In 2005, verkocht de eerste eigenaar zijn boerderij aan een Datça liefhebber uit Istanbul. Sindsdien werd de Olive Farm land geleidelijk uitgebreid en aan alle landbouwgrond werd een speciaal “Certificaat voor Biologische Landbouw” toegekend". Het aantal olijfrassen dat op de boerderij geteeld werd vermeerderde zich met de jaren en er werd een prachtige "Guesthouse" toegevoegd aan de boerderij, zodat bezoekende gasten letterlijk in de natuur kunnen leven. Bovendien, productie knowhow en technologie werd vernieuwd in de loop der jaren. Op de Olive Farm kunt u een rondleiding krijgen over het terrein, waarbij alle processen getoond en aan u uitgelegd worden. De rondleiding eindigt in de winkel waar tevens een gratis proeverij is.

Dinsdag

Na de indrukken die u opgedaan heeft bij de Olive Farm vertrekken we verder langs de kust naar het volgende Turkse dorpje. Onderweg zoekt uw kapitein weer een baai waar de lunch aan boord geserveerd wordt en u de gelegenheid krijgt om te zwemmen. Tegen het einde van de dag legt het schip aan bij Selimiye. Een schattig plaatsje aan een mooie baai met gezellige restaurantjes en terrasjes! Ook liggen tussen de restaurantjes enkele souvenirsstalletjes waar u leuke armbanden en kettingen kunt kopen. Turkse rustzoekers komen hier voor hun vakantie, want over land is dit plaatsje niet zo gemakkelijk te bereiken.

Woensdag

Op woensdag is er in Selimiye ook markt. Kleurig uitgestalde groenten en fruit, kruiden, noten, maar ook leuke hoeden en fleurige zomerjurkjes kunt u er kopen. ‘s Ochtends na het ontbijt kunt u gemakkelijk zelf naar deze markt toelopen. Koop dan eens Turkse kruiden, om mee te nemen naar huis. Zo kunt u bij terugkomst in Nederland de Turkse keuken nog eens proeven. Na het bezoek aan de markt varen we verder langs de kust van Hisaronu. De volgende bestemming heet Bozburun. In dit dorpje bouwen veel bewoners nog met de hand op traditionele wijze houten schepen. In sommige achtertuinen kunt u dit met eigen ogen aanschouwen! Bozburun heeft ook een markt, winkeltjes, een apotheek en kleine restaurantjes met terrasjes.

Donderdag

We vertrekken ‘s ochtends al vroeg vanuit Bozburun, want we moeten alweer een stuk terug varen in de richting van het eindpunt. Voor de lunch legt de kapitein het schip natuurlijk weer voor anker, maar hij vertrekt snel weer. Vandaag staan twee piepkleine plaatsen op het programma: Palamutbuku en Mesudiye. Dit zijn geen echte Turkse dorpjes, maar kleine nederzettingen in prachtige baaien waar aan het strand een paar pensions gevestigd zijn, met enkele restaurants en terrasjes. Heerlijk om aan het strand te vertoeven met een cocktail in uw hand en te genieten van een waanzinnig mooie zonsondergang.

Vrijdag

Bij het krieken van de dag manoevreert de kapitein het schip de baai alweer uit. Vandaag varen we alweer terug naar ons startpunt wat ook weer uw eindpunt is. U passeert Knidos weer en maakt dan de oversteek naar Bodrum. Rust u vandaag aan boord nog lekker uit, want vanavond is het de uitgaansavond van de week! Bodrum wordt door de Turken zelf ook wel het Saint Tropez van Turkije genoemd. Het heeft een grote haven en een moderne jachthaven. Er zijn diverse nachtclubs waar jetsetters komen, maar ook gezellige kleine cafeetjes en een keur aan restaurants, veel terrasjes en shops waar u kleding, schoenen, sieraden en allerlei andere leuke souvenirs kunt kopen. Het beste restaurant van Bodrum is Kocadon en wordt bestierd door een Nederlandse eigenaresse en haar Turkse man. Hier komen de rijke Turken uit Istanbul dineren, reserveren is gewenst. Ons favoriete plekje voor pizza in Bodrum is het kleine restaurant Arka. Maar ook Sunger Pizza aan de Neyzen Tevfik boulevard is een populair pizzarestaurant in Bodrum. Een diner op het strand is leuk in restaurant Garden. Er teveel plekken om op te noemen, u zult echt zelf uw keuze moeten maken. Na het diner kunt u in de Marina Yacht Club genieten van swingende live muziek, Westerse en Turkse popsongs wisselen hier af. Er is altijd een professionele band uit Istanbul die hier optreedt. Halikarnas in Bodrum is de grootste openluchtdiscotheek van Europa en wat dacht u van Clubcatamaran? Dit is een varende disco met glazen vloer, waarbij u dus de zee onder u ziet terwijl u danst…

Zaterdag

Sommigen zijn de avond ervoor misschien erg laat op het schip terug gekomen, maar helaas is uitslapen er niet bij. Want na het ontbijt staat uw vertrek van het schip om 10.00 uur gepland. Onze transfergids haalt u op bij het schip en brengt u rechtstreeks naar de luchthaven, waar uw vlucht om 12.30 uur gepland staat te vertrekken naar Amsterdam.

Route cruise programma Golf van Gulluk

 • Zaterdag: aankomst Bodrum- Bitez
 • Zondag: Bitez-Ortakent
 • Maandag: Ortakent-Turgutreis
 • Dinsdag: Turgutreis-Gundogan
 • Woensdag: Gundogan-Iassos
 • Donderdag: Iassos-Gumusluk
 • Vrijdag: Gumusluk-Bodrum
 • Zaterdag: vertrek Bodrum

Zaterdag

Uw vlucht vertrekt om 07.00 uur vanuit Amsterdam. Aankomst op de luchthaven van Bodrum/Milas is gepland om 11.35 uur. Buiten is de ontvangst door onze transfergids die u met onze prive transferbus naar het schip begeleidt. Deze rit duurt ongeveer een half uurtje. Het schip ligt in de haven midden in het centrum van Bodrum, nabij het imposante middeleeuwse ridderkasteel. Op de kade staat onze bemanning klaar om uw bagage aan boord te brengen. De kapitein geeft dan de eerste briefing en uitleg over uw verblijf aan boord. Daarna kunt u heerlijk aanschuiven aan de prachtig gedekte lunchtafel op het achterdek. Met het kasteel op de achtergrond en de vele schepen om u heen, voelt u zich als een miljonair op uw eigen schip.

Na de lunch vertrekt het schip naar het eerste dorpje Bitez. Aan het einde van de dag komt u hier aan en u kunt aan land de benen strekken. Aan het strand kunt u heerlijk een cocktail drinken, bijvoorbeeld in de kleurige loungekussen of schommelstoelen bij Restaurant Okaliptus. Langs de boulevard zijn vele toeristische restaurantjes om te gaan. Speciaal in Bitez bevelen wij Chef & Wine Bistro aan. Een bijzonder en kleinschalig restaurant, waarvan de Turkse eigenaar Serdar Toprak jarenlang in Amerika heeft gewerkt. Serdar is ook sommelier en er is dus een prachtige wijnkaart aanwezig. In dit restaurant is volgens ons de beste steak van Bodrum/Bitez te verkrijgen, maar er is ook vis te krijgen en waarschijnlijk de beste huisgemaakte pasta van heel Turkije. Het schip blijft deze nacht in de haven van Bitez liggen. U kunt zelf bepalen hoe laat u terug aan boord komt na uw diner in het restaurant.

Zondag

‘s Ochtends staat het ontbijt op het achterdek voor u klaar. Daarna vertrekken we uit Bitez naar het volgende plaatsje op het schiereiland van Bodrum. Overdag geniet u van het leven aan boord en u gebruikt de lunch op het schip. Aan het einde van de middag leggen we aan bij Ortakent. Dit is een heerlijk rustig badplaatsje waar Turkse toeristen en een enkele Europeaan, komen. Langs het strand is een boulevard met winkeltjes en een ruime keuze aan lokale restaurants en beachclubs. Onze favoriet is het nieuwe en moderne Kefi Beach. Hier is elke avond live muziek en ook kunt u er gebruik maken van gratis wifi. Niet aan strand, maar ook in Ortakent, ligt een speciaal barbeque restaurant, gelegen onder manderijnbomen. Het heet Eyba en de Turkse eigenaar Eyup Deniz heet u graag van harte welkom in de Nederlandse taal. Als u een echte vleeseter bent, is dit uniek gelegen restaurant zeker aan te bevelen. Vis kunt u in Eyba Restaurant niet krijgen.

Maandag

Na het ontbijt wordt het anker weer gelicht en vaart u verder om het schiereiland heen. Gedurende dag zeilt het schip langs de kust en voor de lunch aan boord gaat u voor anker bij een eiland, waar u kunt zwemmen. Als u zich hier even aan land laat brengen door de bemanning met het bijbootje, kunt u de heuvel opklimmen. Vanaf deze plek heeft u een mooi uitzicht en de mogelijkheid leuke foto’s te maken van uw schip. Tegen de avond komt u aan in de jachthaven D-Marin van Turgutreis. Superyacht na superyacht is hier te bewonderen vanaf de luxe steigers. Er zijn diverse trendy boetieks van  bekende merken als Blueberry, Perry Nike, Kyo My friend,  Marin Legend Shoes waar u (bad)kleding, lingerie, schoenen en veel meer kunt kopen. Er is uiteraard ook keuze uit diverse moderne restaurants en bars. Zoals bijvoorbeeld het Blue Point restaurant, omgeven door water voor een rustig diner. Of de Sailor’s Pub waar u in gemoedelijk sfeer huisgemaakte Turkse specialiteiten kunt eten. U zult de plek in de haven van uw schip wel goed moeten onthouden, want in de marina van Turgutreis liggen heel veel schepen.

Dinsdag

Na de miljonairs indrukken van Turgutreis vertrekken we in noordelijke richting langs de kust naar het volgende luxe Turkse dorpje. Onderweg zoekt uw kapitein weer een baai waar de lunch aan boord geserveerd wordt en u de gelegenheid krijgt om te zwemmen. Tegen het einde van de dag legt het schip aan bij Gundogan. Het plaatsje ligt aan een mooie baai, waar altijd een lekkere zeebries waait en iedereen zich heerlijk voelt! Hier bezitten de rijke Turken hun vakantievilla's en dat zal niet voor niets zijn. Op het strand met rieten parasolletjes staan ligbedden klaar voor de zonaanbidders van onze cruise. Zoals een echt yacht-liefhebber betaamt drinkt u elke dag op een terrasje even een cocktail, zoek een gezellig restaurantje uit aan het strand en keer trots terug naar uw eigen schip.

Woensdag

Op woensdag is er een grote overdekte en schaduwrijke markt in Gundogan. Kleurig uitgestalde groenten en fruit, hoeden, zomerjurken en pareo's zijn er te koop. ‘s Ochtends na het ontbijt begeleidt de kapitein u naar deze markt. Neem uw fotocamera mee, want u zult vast en zeker leuke plaatjes schieten! En ga dan ook eens op zoek naar Turkse kruiden, om mee te nemen naar huis. Zo kunt u bij terugkomst in Nederland de Turkse keuken nog eens proeven. Na het bezoek aan de markt vertrekken we verder in noordelijke richting. De volgende bestemming is nog een flinke afstand, dus waarschijnlijk krijgt u de lunch terwijl er gevaren wordt. Dat is weer een nieuwe ervaring; sail, lunch & lounge on  board! Tegen de avond komt u aan in het oude Iassos. Een piepklein Turks plaatsje, gelegen in een lagune met opgravingen uit de tijd van Alexander de Grote, circa 300 jaar voor Christus. De vroegste opgravingen in Iassos gaan terug in de tijd tot zelfs 3000 jaar voor Christus. De opgraving is kleinschalig, maar de moeite waard en de wandeling ernaar toe is kort. In Iassos zijn enkele eenvoudige Turkse restaurantjes voor het diner aan land.

Donderdag

We vertrekken ‘s ochtends al vroeg vanuit Iassos, maar we moeten een fiks stuk varen vandaag. Voor de lunch legt de kapitein het schip natuurlijk weer voor anker, maar hij vertrekt snel weer. Want hij wil voor zonsondergang op de volgende plaats van bestemming arriveren. Dit is het fotogenieke vissersplaatsje Gumusluk, gelegen in een prachtige beschutte baai en gebouwd op de plek van het antieke Myndos. Antieke restanten vindt u overal rondom het haventje. 's Avonds als de lampjes hier aangaan, is het de meest romantische plek die u zich maar kunt bedenken met alleen maar sfeerrestaurantjes om uit eten te gaan. Er zijn ook allerlei kleine gezellige winkeltjes waar veelal handgemaakte prachtige sieraden, tassen, kleurrijke serviezen en mooie schalen. En last but not least: hier vindt u de beste visrestaurants van hele schiereiland! Afgelopen zomer publiceerde ANWB Kampioen zelfs een hele reportage over dit Turkse vissersdorpje, misschien heeft u het wel gelezen.

Vrijdag

Bij het krieken van de dag manoevreert de kapitein het schip de nauwe baai van Gumusluk uit. Vandaag varen we alweer terug naar ons startpunt wat ook weer uw eindpunt is. Rust u vandaag aan boord nog lekker uit, want vanavond is het de uitgaansavond van de week! Bodrum wordt door de Turken zelf ook wel het Saint Tropez van Turkije genoemd. Het heeft een grote haven en een moderne jachthaven. Er zijn diverse nachtclubs waar jetsetters komen, maar ook gezellige kleine cafeetjes en een keur aan restaurants, veel terrasjes en shops waar u kleding, schoenen, sieraden en allerlei andere leuke souvenirs kunt kopen. Het beste restaurant van Bodrum is Kocadon en wordt bestierd door een Nederlandse eigenaresse en haar Turkse man. Hier komen de rijke Turken uit Istanbul dineren, reserveren is gewenst. Ons favoriete plekje voor pizza in Bodrum is het kleine restaurant Arka. Maar ook Sunger Pizza aan de Neyzen Tevfik boulevard is een populair pizzarestaurant in Bodrum. Een diner op het strand is leuk in restaurant Garden. Er teveel plekken om op te noemen, u zult echt zelf uw keuze moeten maken. Na het diner kunt u in de Marina Yacht Club genieten van swingende live muziek, Westerse en Turkse popsongs wisselen hier af. Er is altijd een professionele band uit Istanbul die hier optreedt. Halikarnas in Bodrum is de grootste openluchtdiscotheek van Europa en wat dacht u van Clubcatamaran? Dit is een varende disco met glazen vloer, waarbij u dus de zee onder u ziet terwijl u danst…

Zaterdag

Sommigen zijn de avond ervoor misschien erg laat op het schip terug gekomen, maar helaas is uitslapen er niet bij. Want na het ontbijt staat uw vertrek van het schip om 10.00 uur gepland. Onze transfergids haalt u op bij het schip en brengt u rechtstreeks naar de luchthaven, waar uw vlucht om 12.30 uur gepland staat te vertrekken naar Amsterdam.

Als door onvoorziene omstandigheden zoals weers- en windomstandigheden, de routes zoals beschreven op de website niet gevaren kan worden, zal een alternatief programma worden ingelast.

Genoemde vliegtijden zijn onder voorbehoud van wijziging.

naar de website van SWS Sailing

Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte blijven van het laatste nieuws en aanbiedingen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

@SWStravel

Blog

05-12-2015
Kom op 21 december 2015 naar het SWS Year End Event! Een gezellige Borrel & Bite om samen...
Lees meer...
16-03-2015
21 maart vol inspiratie: Taste, Music & Travel! Op 21 maart start de lente en gaan we...
Lees meer...
14-09-2014
Wij staan op de 50PlusBeurs van 16 t/m 20 september in de Jaarbeurs te Utrecht. U vindt ons...
Lees meer...