Rondreis Cruise Turkije SWS Sailing
< Terug naar de vorige pagina

Rondreis Turkije & Cruise

Combineer een ontdekkingsreis aan land met daarna een ontspannen vaartocht op een comfortabele Blue Cruise langs de kust, met elke dag naar een nieuw havenplaatsje.

Cultuur

Wat dacht u van de hamam? Een Turks badhuis, dat stamt uit de Romeinse tijd en van oudsher een sociale functie had. U kunt ook heerlijk neerstrijken op een terrasje voor een koel glas ayran of apple tea uit een tulpglaasje. De natuur in Turkije is oogstrelend. Bougainvilles en groene pijnbomen geven een prachtig kleurenpalet. Een tochtje over een rivier met hoge rietkragen waar zeeschildpadden hun eieren op een be­schermd zandstrand leggen.

Historie

U herleeft de Grieks-Romeinse tijd als u een bezoek brengt aan historische plekken met archeologische restanten zoals de koningsgraven van Caunos of de best bewaard gebleven antieke stad Ephese, een van de zeven wereldwonderen. Er zijn teveel culturele bezienswaardigheden om te bezoeken in een vakantie!

De verzorging is op basis van all inclusive, dus alles is voor u geregeld. U gaat ’s avonds tijdens de cruise twee keer voor eigen rekening aan land dineren met de andere mensen uit uw groep, maar u mag ook zelf uit eten gaan.

Vertrekdatum & programma

  • Van dinsdag tot zaterdag een 12-daagse reis / 11 overnachtingen
  • Dinsdag heenvlucht naar Dalaman
  • Dinsdag tot vrijdagnacht hotel Fethiye (4 overnachtingen)
  • Zaterdag van Fethiye naar Marmaris
  • Zaterdag tot zaterdag cruise (7 overnachtingen aan boord)
  • Zaterdag terugvlucht vanaf Bodrum

Rondreis Turkije & Blue Cruise

Dinsdag

Uw vlucht vertrekt om 10.00 uur vanuit Amsterdam. Aankomst op de luchthaven van Dalaman is gepland om 14.35 uur. Buiten is de ontvangst door onze transfergids die u met onze prive transferbus naar het hotel begeleidt. Deze rit duurt ongeveer een uur. Morgen begint het programma, zodat u vanmiddag op eigen gelegenheid kunt acclimatiseren van de reis, lekker kunt gaan zwemmen, naar het strand gaan of desgewenst de buurt alvast zelf verkent.

Woensdag

Uw eerste dag gaat u Fethiye in Turkse stijl verkennen. Naar de markt, naar de hamam (Turks bad) en het theehuis. Verder staat een bezoek aan Kayakoy op het programma. Dit is een museumstadje met honderden intacte oude huisjes en kerkjes, in de Griekse stijl. We sluiten de dag af bij de fotogenieke baai van Olu Deniz.

Donderdag

‘s Ochtends vertrekt u op tijd voor een dagexcursie naar de Dalyan rivier, waar u met een klein bootje door een doolhof van riet vaart langs broedplaatsen van beschermde schildpadden. Daarna bezoekt u de restanten van de antieke stad Caunos en kunt u o.a. de koningsgraven bewonderen, prachtig uitgehouwen in de rotswanden.

Vrijdag

De laatste dag maakt u een dagtocht naar Tilos en de Saklikent kloof! Een dag die garant staat voor een goede dosis archeologie, afgewisseld met een wandeltocht door de koele kloof van Saklikent. In de zomer daalt u over de loopbruggen en rotsen af, terwijl in de winter in deze kloof het water hoog opkolkt.

Zaterdag

Na het ontbijt vertrekt uw transferbus vanuit Fethiye naar Marmaris. Deze rit duurt ongeveer een uur. Het schip ligt in de haven midden in het centrum van Marmaris. Op de kade staat onze bemanning klaar om uw bagage aan boord te brengen. De kapitein geeft dan de eerste briefing en uitleg over uw verblijf aan boord. Daarna kunt u heerlijk aanschuiven aan de prachtig gedekte lunchtafel op het achterdek. Met de jachthaven op de achtergrond en de vele schepen om u heen, voelt u zich als een miljonair op uw eigen schip. Dan vertrekt het schip naar een baai, waar u aan het einde van de dag aankomt. Daar kunt u desgewenst aan land gaan om de benen strekken of aan een strandje heerlijk een cocktail te drinken.

Zondag

‘s Ochtends staat het ontbijt op het achterdek voor u klaar. Daarna vertrekken we voor een heerlijke dag meezeilen langs de mooiste baaien van de Turkse kust. Voor de lunch gaat het schip voor anker in een prachtig turkooise baai waar u kunt zwemmen en snorkelen of een peddeltochtje met de kano. Als de boot weer gaat varen hoort u alleen het ruisen van de wind, het klapperen van de zeilen en kabbelen van de golven. Geen straatlawaai of ronkende en stinkende auto's. Uitkijkend over de prachtige kust en houdt ondertussen de mooie blauwe zee goed in de gaten houden, want u ziet misschien wel dolfijnen, deze komen hier namelijk volop voor. Het is puur genieten van zon, zee, natuur, rust en natuurlijk de gezelligheid aan boord.

Maandag

Na het ontbijt wordt het anker gelicht en laat u weer een paradijselijke baai achter zich. Overdag zal het schip ergens een baai opzoeken langs de kust waar u voor de lunch voor anker gaat en weer kunt zwemmen. Daarna gaat u verder naar uw volgende bestemming Selimiye. Een schattig plaatsje aan een mooie baai met gezellige restaurantjes en terrasjes. Ook liggen tussen de restaurantjes enkele souvenirsstalletjes waar u leuke armbanden en kettingen kunt kopen. Turkse rustzoekers komen hier voor hun vakantie, want over land is dit plaatsje niet zo gemakkelijk te bereiken. Middenin het dorpje direct aan zee staat een grote boom, een lekkere schaduwrijke plek waar het terras van Ali ligt, een vrolijke en uiteraard zeer gastvrije Turk met gouden tand. Op deze plek heeft u een prachtig uitzicht op de schepen en het verscholen aan de groene baai gelegen dorpje.

Dinsdag

De volgende dag zeilen we verder langs grillige kustlijnen en groene heuvels en komen we aan in Bozburun waar het markt is. Kleurig uitgestalde groenten en fruit, kruiden, noten, maar ook leuke hoeden en fleurige zomerjurkjes kunt u er kopen. ‘s Ochtends na het ontbijt kunt u gemakkelijk zelf naar deze markt toelopen. Koop dan eens Turkse kruiden, om mee te nemen naar huis. Zo kunt u bij terugkomst in Nederland de Turkse keuken nog eens proeven. Wat heel bijzonder is dat in dit dorpje veel bewoners met de hand op traditionele wijze houten schepen bouwen. In sommige achtertuinen kunt u dit met eigen ogen aanschouwen! Bozburun heeft ook winkeltjes, een apotheek en kleine restaurantjes met terrasjes. Na het bezoek aan de markt en Bozburun varen we verder langs de kust van Hisaronu.

Woensdag

We vertrekken ‘s ochtends al vroeg, want we moeten nog een stuk terug varen naar het eindpunt Bodrum. Voor de lunch legt de kapitein het schip natuurlijk weer voor anker, maar hij vertrekt snel weer richting Datca. Dit dorp ligt in een Nationaal park. Omdat Datça net wat verder van de luchthavens ligt is het nog niet bekend bij het massa toerisme, waardoor u kunt genieten van een prachtige havenplaats, waar de cultuur behouden is en de prijzen in de winkels en restaurants nog typisch Turks zijn. Op vier km van Datca bevindt zich "Eski Datca" oftewel "Oud Datca". Op deze plek was ooit het oude centrum van Datca. Als u hier rondwandelt, heeft u echt het idee dat de tijd eeuwen geleden is gestopt. Lopend door de smalle steegjes over de kinderkopjes, kunt u genieten van de oude architectuur die overal nog intact is gebleven. Het is bijna een kunstenaarsplaatsje met leuke boetiekjes. Een klein stukje verder dan Eski Datca ligt de prachtige moderne Olive Farm. Deze werd opgericht op 350.000 vierkante meter grond door een Amerikaanse ingenieur in 1995. Het motief van de oprichter van de boerderij was om de beste kwaliteit van olijfolie en olijfproducten naar de Verenigde Staten te exporteren. En dat is zeker gelukt! In 2005, verkocht de eerste eigenaar zijn boerderij aan een Datça liefhebber uit Istanbul. Sindsdien werd de Olive Farm land geleidelijk uitgebreid en aan alle landbouwgrond werd een speciaal “Certificaat voor Biologische Landbouw” toegekend". Het aantal olijfrassen dat op de boerderij geteeld werd vermeerderde zich met de jaren en er werd een prachtige "Guesthouse" toegevoegd aan de boerderij, zodat bezoekende gasten letterlijk in de natuur kunnen leven. Bovendien, productie knowhow en technologie werd vernieuwd in de loop der jaren. Op de Olive Farm kunt u een rondleiding krijgen over het terrein, waarbij alle processen getoond en aan u uitgelegd worden. De rondleiding eindigt in de winkel waar tevens een gratis proeverij is.

Donderdag

Vandaag staan twee piepkleine plaatsen op het programma: Palamutbuku en Mesudiye. Dit zijn geen echte Turkse dorpjes, maar kleine nederzettingen in prachtige baaien waar aan het strand een paar pensions gevestigd zijn, met enkele restaurants en terrasjes. Heerlijk om aan het einde van de dag aan het strand te vertoeven met een cocktail in uw hand en te genieten van een waanzinnig mooie zonsondergang.

Vrijdag

Bij het krieken van de dag manoevreert de kapitein het schip de baai alweer uit. Vandaag varen we naar Bodrum wat uw eindpunt is. U passeert Knidos en maakt dan de oversteek naar Bodrum. De historische plek Knidos ligt op een strategische plek, precies op de punt van het schiereiland van Datca. Er zijn flink wat archeologische restanten uit de oud-Griekse tijd te bezoeken. U kunt de heuvel opklimmen en vanaf het antieke amphitheater genieten van een prachtig uitzicht over de baai waar de schepen voor anker liggen. Het is een natuurlijke havenkom, waar vroeger de schepen tegen een storm perfect konden schuilen.

Rust u vandaag aan boord nog lekker uit, want vanavond is de uitgaansavond van de week. Bodrum wordt door de Turken zelf ook wel het Saint Tropez van Turkije genoemd. Het heeft een grote haven en een moderne jachthaven. Er zijn diverse nachtclubs waar jetsetters komen, maar ook gezellige kleine cafeetjes en een keur aan restaurants, veel terrasjes en shops waar u kleding, schoenen, sieraden en allerlei andere leuke souvenirs kunt kopen. Het beste restaurant van Bodrum is Kocadon en wordt bestierd door een Nederlandse eigenaresse en haar Turkse man. Hier komen de rijke Turken uit Istanbul dineren, reserveren is gewenst. Ons favoriete plekje voor pizza in Bodrum is het kleine restaurant Arka. Maar ook Sunger Pizza aan de Neyzen Tevfik boulevard is een populair pizzarestaurant in Bodrum. Een diner op het strand is leuk in restaurant Garden. Er zijn teveel plekken om op te noemen, u zult echt zelf uw keuze moeten maken. Na het diner kunt u in de Marina Yacht Club bij het openluchtpodium genieten van swingende live muziek, Westerse en Turkse popsongs wisselen hier af. Er is altijd een professionele band die optreedt. De toegang is gratis, maar de drankjes zijn duur.

Zaterdag

Sommigen zijn de avond ervoor misschien laat op het schip terug gekomen, maar helaas is lang uitslapen er niet bij. Want na het ontbijt staat uw vertrek van het schip om 10.00 uur gepland. Onze transfergids haalt u op bij het schip en brengt u rechtstreeks naar de luchthaven, waar uw vlucht om 12.30 uur gepland staat te vertrekken naar Amsterdam.

Als door onvoorziene omstandigheden zoals wind- en weersomstandigheden het programma of de route zoals beschreven op de website niet gedaan kan worden, zal een alternatief programma worden ingelast.

Genoemde vliegtijden zijn onder voorbehoud van wijziging.

naar de website van SWS Sailing

Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte blijven van het laatste nieuws en aanbiedingen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

@SWStravel

Blog

05-12-2015
Kom op 21 december 2015 naar het SWS Year End Event! Een gezellige Borrel & Bite om samen...
Lees meer...
16-03-2015
21 maart vol inspiratie: Taste, Music & Travel! Op 21 maart start de lente en gaan we...
Lees meer...
14-09-2014
Wij staan op de 50PlusBeurs van 16 t/m 20 september in de Jaarbeurs te Utrecht. U vindt ons...
Lees meer...